Aktualizace článku: květen 2013

Co jsou to Lolita srazy?

Rádi byste se seznámili s někým, kdo má rád Lolita módu, a chcete si mezi lolitkami najít kamarádky? A rozhodli jste se, že se zúčastníte nějakého srazu, a máte strach? Toto je článek právě pro vás!

Kdo na sraz může a kdo ne?
Bojíte se, že jste moc mladé, nebo naopak moc staré? Věk ale ničemu nevadí! Ačkoli se většina lolit věkově pohubuje v rozmezí 14-27let, nikomu není vstup zakázán. Máme mezi sebou velmi mladé slečny (i 10ti leté), stejně tak i starší několikanásobné maminky. To, co nás spojuje, je zájem o módu. Ale nebavíme se jen o ní!

Taktéž, pokud teprve s jap. módou začínáte a chcete se dozvědět více, jste na srazech vítáni. Rádi nováčkům poradíme a pomůžeme.

Muži jsou na srazech také vítáni, ovšem pouze pokud sami chtějí zajímavou módu nosit. Je nám velmi nepříjemné, pokud se na sraz dostaví někdo v civilu, kdo sám o módu nemá zájem, ale chce nás jen očumovat. Naštěstí se to často nestává, a pokud se tak už stane, tak se pak dotyčný nesmí divit, že je ignorován či dokonce požádán o odchod.

Rádi na srazech uvítáme mladé i staré, malé i vysoké, černé i bílé... nejsme proti nikomu předpojatí. Jedinou podmínkou je snad slušné chování a tolerance vůči ostatním.

Co oblečení, musí být dokonalé?
Vždy si podrobně přečtěte informace ke srazu. Většina srazů žádný dresscode nevyžaduje (pak ani nevadí, když přijdete v civilu), ale některé jej vyžadují (třeba strašidelně laděný sraz s Halloweenskou tématikou). Pokud sraz dresscode vyžaduje, měli byste se aspoň pokusit nějaký ten kostýmek vytvořit. I když nebude dokonalý.

Kde se dozvím o konání srazu?
Na těchto stránkách, vpravo. Pod novinkami ten velký nápis "akce". Pravidelně jej aktualizuji, takže by měl obsahovat všechny chystané lolití srazy.

Také můžete sledovat blogy místních komunit (odkazy na místní lolita komunity), tam se vždy nachází podrobné informace.

Jak se mám na srazu chovat?
No samozřejmě zásady slušného chování, ale to tu snad nemusím rozepisovat... nebýt vulgární, neobtěžovat ostatní, neskákat po hrobech, když se fotí na hřbitově...

Ale důležitá věc, s čím mají nováčci problém:
Konverzovat. Vážně, když budete sedět v koutě a hledět a ani nehlesnete, co si z toho srazu odnesete? Chápu, že někteří jsou stydliví... ale když chce s vámi někdo navázat hovor, a zeptá se třeba "Jak ses dozvěděla o Lolitě?", a vy tiše upípnete krátkou větu: "Přes internet." a dál mlčíte... tak se konverzovat nedá! Zkuste to rozvést - které stránky to byly, jaké byly vaše pocity když jste to uviděly, cokoli co vás napadne... nebojte se mluvit a během rozhovoru i změnit téma na něco, co máte rády - třeba já, i když to neznám, ráda se dozvím něco nového. Hlavně, prosím, něco víc než větu o dvou slovech.

Jaké jsou lolity "na živo"?
Lolity jsou normální lidi. Každá jsme jiná - některá miluje anime a j-rock, jiná tíhne spíše k historii a dějepisu, další má ráda airsoft a počítačové hry...

Prostě "nejsme žádné éterické bytosti a nesereme duhu" XD Jsme taky jen obyčejní lidi.

Příbuzné články

 
Porcelain Doll - česká Lolita značka