Aktualizace článku: červen 2013

Nemám peníze a chci být Lolitou. Jak na to?

Lolita není levná záležitost. Jen šaty samy o sobě stojí minimálně 1300,- Kč (značkové 8000,- Kč), a s jedněmi šaty si jistě nevystačíte - potřebujete k nim mít boty, doplňky, ozdoby do vlasů, halenku, spodničku... a to je prosím jen jeden outfit. Pokud chcete Lolitu nosit častěji, musíte investovat do více kusů oblečení, a je to velmi finančně náročné.

Tím hůř, že spousta děvčet je teprve na škole, a peníze si může šetřit jen z toho, co si vydělá na brigádě nebo dostane k narozeninám.

Nějaké peníze do toho musíte investovat vždy, ale nemusí to být 50.000,- kč, nemusí to být ani 10.000,- Kč... i do 1.000,- Kč se dá sehnat pěkný kompletní Lolita outfit, když víte kde hledat a jak na to.

1) Levné značky

Pokud máte aspoň nějaké to kapesné, můžete si zkusit našetřit na věci z levnějších Lolita značek. Za cca 1500,- Kč zde můžete sehnat kompletní lolita outfit, co vypadá pěkně.
POZOR! Nenaleťte na každý obchod, co je levný! Vždy si zjistěte recenze na daný obchod, než začnete nakupovat přes Internet. Může se totiž stát, že obchod používá kradené fotky a šaty, za které dáte 800,- kč, budou vypadat jako hadra na podlahu... a v žádném případě neobjednávejte ze žádného obchodu z tohoto seznamu.

Z levnějších obchodů doporučujeme tyto:

    Zahraniční obchody - nejlevnější (ale přesto spolehlivé a kvalitní) zahraniční obchody s Lolita módou
  • Anna House
  • Bodyline
  • Fan+Friend
  • QutieLand
  • a dále různé obchody na čínské tržnici Taobao

2) Second-hand

Choďte do místních second-handů! Věci jsou tam velmi levné, a dají se tam sehnat nádherné korzety, halenky s krajkou, boty na platformě, kodona vesty i lolitable sukně (často stačí k sukni přišít krajku nebo ji nějak dozdobit). Ano, musíte hodně vybírat a ne vždy na něco narazíte, ale dají se tam sehnat úchvatné kousky jen za 30,- Kč!

3) Closet Cleaning

Lolitky často prodávají oblečení, které už nenosí, s výraznou slevou. Většinou je v perfektním stavu, a dá se zde sehnat pěkná sukně i kolem stovky, když máte štěstí! Sledujte stránky s inzercí lolita módy ;)

4) Naučte se šít

(Nebo ukecejte babičku, aby vám něco ušila! XD) Pokud si věci budete vyrábět sami, platíte pouze za materiál. A pokud jste na tom finančně hodně zle, můžete ukecat mámu, aby vám věnovala starý závěs a sukni si ušít třeba z něj XD.
 
Porcelain Doll - česká Lolita značka