Aktualizace článku: květen 2013

Aristocrat

Název "Aristocrat" pro tento módní styl je hodně matoucí. Původně to bylo označení pro mladé muže z bohatých vrstev, ovšem v japonské módě označuje styl spíše dámský (i když na pánech jsem jej také už viděla). Pokud hledáte módní styly pro pány, jsou jimi spíš Ouji nebo Dandy, případně i Kodona.

Aristocrat styl jednoznačně spadá do kategorie "Romantický Goth". Hlavním znakem je dlouhá sukně, v černé či tmavé barvě. Dámská verze má sukni zdobenou krajkami, volánky, vzadu je často bohatě nabíraná a může mít i honzíka. (Pánská verze nosí sukni jednoduchou a pod ní ještě kalhoty.) K sukni se nosí krajková halenka - dámy mohou použít typickou Lolita halenku, pánové zdobenou košili s bohatým fiží.

Jak vlastně tento styl vznikl? Značka Moi Meme Moitié, kterou vede legendární kytarista Mana, má dvě hlavní návrhářské linie - Elegant Gothic Lolita (pro dámy) a Elegant Gothic Aristocrat (pro pány). Mana často navrhuje pro EGA právě dlouhé sukně, a možná právě z toho se vyvinul tento styl.

V barvách jednoznačně převažuje černá. Ta se nejčastěji kombinuje s bílou, červenou nebo tmavě modrou.

Korzety, saka se zajímavým střihem, kulaté headdresy, kloboučky s černým závojem, vějíře, výrazný makeup (hodně černé oči), kříže, růže... možná by se i dalo říci, že je to Gothic Lolita s dlouhou sukní.

Tento styl je vhodný též i pro starší dámy.

Fotogalerie - Aristocrat

Butiky

 
Porcelain Doll - česká Lolita značka